Положението е такова, че преговарянето с Газпром експорт вече е

...
Положението е такова, че преговарянето с Газпром експорт вече е
Коментари Харесай

И все пак - преговори с Газпром

Положението е такова, че преговарянето с " Газпром износ " към този момент е неизбежно. Това признаха от Кризисния щаб по енергетика, образуван от служебното държавно управление.
От април водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и социалисти приканват да се стартират договаряния с " Газпром " за възобновяване на газовите доставки.
28 000 предприятия употребяват природен газ, а в тях работят 250 000 души.
За октомври нямаме обезпечени количества газ, призна служебният вицепремиер Христо Алексиев след първото съвещание на Кризисния щаб, извършено седмици след сформирането му. По думите на енергийния министър Росен Христов газ на каквато и да е цена има, само че тя е такава, че предприятията биха затворили.
От бизнеса обявиха, че не могат да работят при сегашната цена на газа. Предприемачите са пресметнали, че пределната за тях цена е 250 лева за мегаватчас. Тя може да се реализира при " реактивиране на контракта с " Газпром ", съобщи Васил Велев. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР