положение е обявено в община Варна заради силния ураганен вятър

...
положение е обявено в община Варна заради силния ураганен вятър
Коментари Харесай

Вадят закъсали автомобили на пътя Варна - Добрич, в пет района във Варна има проблеми с тока

положение е оповестено в община Варна поради мощния ураганен вятър и превалявания.
" Тежката метеорологична конюнктура докара до загубата на човешки живот. Ураганният вятър и мощният дъжд, тук-там и сняг, затрудняват мощно дейностите на спешните екипи в тъмната част на денонощието. Нарушаване на енергоснабдяването има във всички пет региона на общината.

Тонове паднали клони и дървета блокират основни пътни артерии, разрушават инфраструктура и нанасят вреди. Има разрушени светофарни уредби и пътни знаци, движимо и недвижимо имущество, не е допустимо свободното напредване.

Блокирани са транспортни средства и хора на територията на общината ". Това се споделя в обръщението на кмета на Варна Благомир Коцев. Той е свикал и кризисен щаб поради усложнената конюнктура.

Обстановката в област Добрич поради метеорологичните условия се усложнява. Снеговалежът, почнал през вчерашния ден и съпроводен със мощен вятър, продължава и все още.

Затворен за придвижване за коли над 12 тона е път II-29 Добрич-Варна. В региона на Аксаковските баири са закъсали десетки коли, както и към село Стожер. Затворен за придвижване е и пътят Добрич-Генерал Тошево за разчистване.

Специализирана техника и доброволци продължават да оказват помощ на закъсали коли, от Областното пътно ръководство приканват да се заобикалят пътувания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР