Полковник Кристоф Деган, командир на водената от Франция Бойна група

...
Полковник Кристоф Деган, командир на водената от Франция Бойна група
Коментари Харесай

Бойната група на НАТО в Румъния: Готови сме за всичко

Полковник Кристоф Деган, пълководец на водената от Франция Бойна група на НАТО в Румъния, съобщи, че главната задача на неговия батальон е възпирането, само че той е подготвен " за всичко ", съобщи организация Аджерпрес.

Полковник Деган участва на банкет в четвъртък по случай националния празник на Франция, проведен в дипломатическата задача в Букурещ.

Франция е изпратила в Румъния над 750 свои бойци. Те са разграничени на три отряда, като най-видимият от тях е Бойната група на НАТО, основана в Чинку (окръг Брашов) в централната част на страната. Към момента част от бойците са в Чинку, а други - в базата в Михаил Когълничану край Констанца.

Около 360 от бойците в Михаил Когълничану са французи, към тях са се включили и белгийци, а от август ще се включат и холандски бойци. На брега на Черно море в Капу Мидия пък е ситуиран отряд за противовъздушна защита MAMBA с към 100 френски военнослужещи, също под командването на НАТО.

Третият многонационален отряд е формиран от механически личен състав - 150 французи, 60 холандци, 30 румънци, а от август към тях ще се причислят 50 белгийци. Този отряд се управлява от Франция като рамкова страна и построява базата Чинку за бойната група. Според публични представители от ноември Бойната група ще бъде в цялостен състав в Чинку, откакто работата по военната база завърши.

" Ние сме тук, с цел да помогнем за възпирането на всяка офанзива, само че в случай че се наложи, сме подготвени да браним. Това е нашата задача. Готови сме за всичко. Тренираме интензивно с румънски и натовски сътрудници ", сподели полковник Кристоф Деган.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР