Полковник Филипоненко беше активна фигура от проруското сепаратистко движение след

...
Полковник Филипоненко беше активна фигура от проруското сепаратистко движение след
Коментари Харесай

Украинското разузнаване ликвидира проруски депутат в Луганск при бомбен атентат

Полковник Филипоненко беше дейна фигура от проруското сепаратистко придвижване след 2014 година и бе измежду ръководителите на така наречен национална милиция Луганската национална република.

През септември той беше определен за член на локалния парламент след избори, които доста страни по света осъдиха, напомня английската осведомителна организация.

Това е втори антентат против Филипоненко. На 21 февруари той оцеля, откакто колата му беше взривена наоколо до постройката на представителството на ЛНР в Съвместния център за надзор и съгласуваност на прекратяването на огъня (СЦКК), заяви депутатът от районния парламент Юрий Юров в канала Telegram.

Откакто съветските сили влязоха в Украйна през февруари предходната година, редица длъжностни лица, назначени от Москва, станаха жертва на бомбени детонации. Луганск е една от четирите украински области, които Русия съобщи, че анексира. Присъединяването им към състава на Руската федерация обаче беше изрично отхвърлено от Киев и Запада.

Украинското военно разузнаване пое отговорност за убийството на Филипоненко, съобщи Франс прес, като се базира на негово изказване в " Телеграм ".

" Специалната интервенция по ликвидирането на палача Филипоненко бе осъществена взаимно с представители на украинското съпротивително придвижване " в окупирания регион, написа в текста.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР