Полковник доц. д-р Андрей Галев, д.м.н. е лекар с дългогодишна

...
Полковник доц. д-р Андрей Галев, д.м.н. е лекар с дългогодишна
Коментари Харесай

Горещи новини от ковид отделението: Трябва ни отговор срещу пандемията

 Полковник доцент доктор Андрей Галев, д.м.н. е доктор с дългогодишна процедура и четири добити специалности – кожно-венерически заболявания, инфекциозни заболявания, превантивна военна медицина, както и компетентност по тропическа медицина, добита във Франция. Доцент по епидемиология на инфекциозните заболявания. Дълги години е работил като помощник, шеф поделение и шеф на клиниката по инфекциозни заболявания във ВМА, където развива интензивна изследователска и преподавателска активност. В момента заема длъжността шеф на Научноприложния център по военна епидемиология и хигиена към ВМА и е част от екипа в битката с COVID-19.Докато за някои заплахата е нещо, за което са чували единствено от телевизионния екран, за други тя е метод на живот. Застрашаваща най-важното – нашето здраве – тя ни държи изправени до стената в търсене на избавление.

Най-добрата отбрана е офанзивата, споделят военните тактици. Дали това предписание важи и в медицината, или по какъв метод да се опазим, попитахме не какъв да е, а полковник доцент доктор Андрей Галев от Военномедицинска академия (ВМА) – София. Като експерт по заразните заболявания и тяхната профилактика и шеф на Научноприложния център по военна епидемиология и хигиена към ВМА, той разкри следното пред нас:

- Здравейте, доцент Галев! Как да отговорим на удара?

- Здравейте! Независимо дали приказваме за военно дело или за медицина, съответният отговор на противников удар постоянно изисква познаване на неприятеля. За новия ни зложелател – вируса, научихме доста през последната година. В инфекциозния развой обаче има две страни – микроорганизмът (вирусът) и макроорганизмът (човекът). Мога да кажа, че най-големият ни защитник е нашето тяло.

Освен съблюдаване на строги противоепидемични ограничения, аз предлагам всеки от нас да се погрижи тялото му да е добре „ заредено “ с потребни субстанции. Това значи, че с изключение на наложителните хранителни субстанции – въглехидрати, белтъчини и мазнини – ние всекидневно и уравновесено би трябвало да му осигуряваме и всички нужни витамини и минерали.

- Казвате, че витамините ще ни опазят?

- Вижте, витамините и минералите, в случай че ми позволите тази прилика, са като „ гориво “ за човешкия организъм. Ако го оставим без тях, той става небоеспособен – като аероплан с празни резервоари. Затова аз всекидневно предлагам на моите пациенти банкет на мултивитамини. Нещото, което в моята лекарска процедура се е потвърдило, че поддържа организма безотказно, са така наречен Живи витамини (Live Vitamins).

- Какво ще рече „ живи “?

- Името им не е инцидентно – това е комплекс от витамини и минерали, чиято естествена биологична мощ е оптимално съхранена. Именно тази биоактивност производителите са нарекли с думата „ живи “. Това са единствените мултивитамини, чиято форма съставлява маслен разтвор. На него се дължат оптимално високите равнища на асимилиране на потребните субстанции в тялото, където те незабавно попълнят отворилите се неналичия. Формулата на Live Vitamins включва цели 22 витамина и минерала и е напълно съобразена с потребностите на българското население. А в случай че се върна към сравнението с горивото, което използвах доскоро, то Живите витамини са „ гориво с високо октаново число “.

- Като се разболеем ли да ги пием?

Погрешно е схващането, че ограничения се вземат, чак когато нещо ни е сполетяло. Както споделя великият съветски хирург Пирогов, „ грам профилактика коства кг лекуване “ и е изцяло годно. Живите витамини, поради техния богат състав, способстват за естествената функционалност на всички органи и системи в човешкия организъм – като се стартира от дихателната и се стигне до имунната.

Те са отличен прийом за противопоставяне на заплахата, защото ни поддържат в добра кондиция и подготвени да отговорим на удара. Тялото става по-приспособимо и е способно да оцелее. Задоволяването на потребностите му от потребни субстанции спомага за по-бързо възобновяване. Всеки пациент би трябвало да е с рекомендация за дълготрайна профилактика, с цел да може да се погрижи дейно за здравето си, даже откакто клиничната картина към този момент се е нормализирала.
Можете да откриете Live Vitamins в най-близката аптека до вас.

Източник:

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР