Полицията заяви, че това е една от най-големите подобни акции

...
Полицията заяви, че това е една от най-големите подобни акции
Коментари Харесай

Италия удари колумбийска наркогрупа, в която участвали и българи

Полицията съобщи, че това е една от най-големите сходни акции в Европа, която докара до издаване на заповеди за арест на 38 души в шест страни: Италия, Словения, Хърватия, България , Холандия и Колумбия.

Разследването е траяло повече от година и включва както колумбийската правосъдна система, по този начин и вътрешната сигурност на Съединени американски щати. Освен кокаина, полицията е конфискувала и 1,85 милиона евро в брой.

Колумбийските управляващи обявиха предишния ноември, че са се фокусирали върху разбиването на бандата Clan del Golfo, чиято мрежа се простира до 28 страни по света, след залавянето на водача на групировката Дайро Антонио Усуга, прочут още като " Отониел ", през октомври.

„ Още един тежък удар върху най-важната група измежду колумбийските наркогрупи “, оповестиха италиански следователи от североизточния град Триест по отношение на акцията.

Работата им е разкрила „ гъста мрежа " от връзки сред южноамериканските производители на кокаин и европейските купувачи, които дават отговор на проведените незаконни групи, настоящи в цяла Италия, в това число в Калабрия, дом на мафията „ Ндрангета ".

Полицията е проследила 19 поредни доставки на опиати от май предходната година, което им е разрешило да разпознават „ значими медиатори " в световната система за трафик на опиати и „ забележителен брой " носители.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР