Полицията започна акция Децата тръгват на училище, да ги пазим

...
Полицията започна акция Децата тръгват на училище, да ги пазим
Коментари Харесай

Започва акция Децата тръгват на училище, да ги пазим на пътя

Полицията стартира акция " Децата потеглят на учебно заведение, да ги пазим на пътя ", отдаден на първия образователен ден - 15 септември. Тя ще продължи от началото на септември до края на октомври месец. Обект на вниманието на полицията са обновяването на пешеходните пътеки, сигнализациите към детските градини и учебните заведения, огражденията от висок и невисок вид, само че и проведено e и обмисляне с районните ръководства на образованието беседи с пътни полиция и чиновници на пътна полиция с най-малките деца от 1 до 4 клас.

Информацията показа контрольор Мария Ботева от отдел " Пътна полиция " в Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП) на брифинг пред публицисти.

Там, където има учебно заведение на двусменен режим ще бъде обезпечено полицейско наличие първоначално и края на образователните занятия. За утрешния ден - 15 септември, ще има обезпечено полицейско наличие на територията на цялата страна във всички учебни заведения, като полицията прикани водачите, децата и родителите да съблюдават разпоредбите за придвижване по пътищата.

По случай първия образователен ден колите на полицията напълно ярко и по полицейски метод в регионите на учебните заведения, ще бъдат с пусната светлинна сигнализация, като привет към всички, които отиват на учебно заведение. Патрулите ще бъдат на територията на цялата страна.

По данни на полицията за предходната година и това, което най-често са открили органите на реда като нарушавания към детските градини и учебните заведения, са открити повече от 2 200 нарушавания на пешеходци, 200 на велосипедисти, с самостоятелни електрически моторни транспортни средства повече от 70, на мотопедисти - повече от 170, мотоциклетисти - повече от 200. Повече от 10 500 са нарушаванията, открити от водачи.

На територията на цялата страна от началото на годината до вчерашния ден броят на починалите деца е 21, по отношение на предходната година - със седем по-малко. Загиналите деца от началото на септември до през вчерашния ден е единствено едно умрял дете. Миналата година за същият интервал децата са били 3, като ранените наброяват много по-голям брой - повече от 790 са ранените деца от началото на годината до през вчерашния ден. Родителите би трябвало да припомнят на децата, изключително когато се движат сами по какъв начин би трябвало да пресичат вярно, прикани Мария Ботева.

Главен контрольор Дарин Димитров от отдел " Охранителна полиция " на ГНДП добави, че тече полицейска интервенция за инспекция на всички образователни заведения - детски градини и учебни заведения. Там, където са установени някакви пропуски са направени уведомителни писма за тяхното премахване, само че към този момент няма съществени пропуски, които са най-вече свързани с неработещо или потребността от замяна на видеонаблюдението, нарушени оградни уреди.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР