Полицията задържа над 1000 души в цяла Русия в събота

...
Полицията задържа над 1000 души в цяла Русия в събота
Коментари Харесай

Полицията арестува над 1000 души, подкрепящи Навални

Полицията задържа над 1000 души в цяла Русия в събота и употребява мощ, с цел да разпръсне митингите из страната, съобщи организация „ Ройтерс”.

Десетки хиляди протестиращи желаеха освобождението на рецензия от Кремъл Алексей Навални, чиято брачна половинка също беше задържана – в столицата Москва. Навални прикани своите поддръжници да стачкуват, откакто беше задържан предишния уикенд след завръщането си от Германия.

Навални беше на лекуване там след отравяне с нервозен сътрудник. Властите предизвестиха хората да стоят настрани от съботните митинги, като обявиха, че рискуват да заловен COVID-19, както и наказателно гонене и затвор за наличие на неразрешено събитие.

Но протестиращите се опълчиха на възбраната и студа, и излязоха по улиците на редица градове в Русия. В централната част на Москва са се събрали минимум 40 000 души, съобщи „ Ройтерс”. Там полицията употребява мощ и задържа протестиращи. Според управляващите в столицата има единствено 4000 протестиращи. Съпругата на Навални Юлия съобщи в обществените мрежи, че е била арестувана на митинга. На митинга беше и майката на Навални Людмила. Някои от политическите съдружници на Навални бяха арестувани в дните преди митинга, други - през днешния ден.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР