Полицията задържа над 1000 души в цяла Русия в събота

...
Полицията задържа над 1000 души в цяла Русия в събота
Коментари Харесай

Полицията арестува над 1000 души в Москва на протестите в защита на Навални

Полицията задържа над 1000 души в цяла Русия в събота и употребява мощ, с цел да приключи митингите из страната, до момента в който десетки хиляди протестиращи желаеха освобождението на рецензия на Кремъл Алексей Навални, чиято е измежду арестуваните, предава Reuters.
Навални прикани своите поддръжници да стачкуват, откакто беше задържан предишния уикенд, при завръщането му от Германия за първи път, след както беше токсичен с нервнно-паралитичния сътрудник „ Новичок “.
Властите предизвестиха хората да не взе участие в съботните митинги, като обявиха, че рискуват да се заразят скоронавирус, както и наказателно гонене и вероятно затвор за наличие на неразрешено събитие.
В централната част на Москва, където кореспонденти на Reuters пресмятат, че минимум 40 000 души са се събрали в един от най-големите неразрешени манифестации от години, полицията е забелязана жестоко да задържа хора, качвайки ги в полицейски муикробуси.
Властите споделиха, че вземат участие единствено към 4 000 души.
Някои протестиращи скандираха „ Путин е апаш “ и „ Позор “ и „ Свобода на Навални! “
Съпругата на Навални Юлия съобщи в обществените мрежи, че е била арестувана на митинга. Майката на Навални Людмила също беше на митинга.
Някои от политическите съдружници на Навални бяха арестувани в дните преди протеста; други в самия ден.
Групата за наблюдаване на митингите на „ ОВДинфо “ съобщи, че най-малко 1 090 души, в това число 300 в Москва и 162 в Санкт Петербург, са били арестувани в цяла Русия, като броят им евентуално ще се усили.
Съобщава се за арести на манифестации в близо 70 града в цялата страна.
 
Всичко за Навални
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР