Полицията задържа над 1000 души на митинги в Сибир и

...
Полицията задържа над 1000 души на митинги в Сибир и
Коментари Харесай

Над 1000 задържани при протестите в Русия срещу ареста на Навални

Полицията задържа над 1000 души на манифестации в Сибир и Далечния изток на Русия, до момента в който поддръжници на кремълския критик Алексей Навални излязоха на улицата, с цел да стачкуват против пандиза му, макар хапливия мраз и опасността от арест, съобщи " Ройтерс ".

Митингите, които също би трябвало да се проведат в Москва и други градове по-късно през днешния ден, следват огромни митинги през предишния уикенд и са част от акция за напън върху Кремъл да освободи най-видния конкурент на президента Владимир Путин.

откакто се завърна в Москва от Германия, където се възстановяваше от отравяне с нервно вещество в Русия предишното лято. Той упреква Путин, че е поръчал убийството му, което Кремъл отхвърля.
 Братът на Навални и Любов Собол остават под домакински арест до 23 март
Братът на Навални и Любов Собол остават под домакински арест до 23 март

Може да бъдат наказани на затвор...

Полицията съобщи, че митингите не са позволени и ще бъдат разграничени, както бяха предишния уикенд. Над 4000 души са били арестувани на тези манифестации, съгласно OVD-Info, група за наблюдаване на митингите.

В далечния източен град Владивосток, полицията предотврати достъпа на протестиращите до центъра , принуждавайки ги да се реалокират на брега и замръзналите води на Амурския залив.

Видеокадрите демонстрират, че протестиращи скандират " Путин е апаш " , до момента в който те си връзват ръцете и маршируват по леда при температури към -13 градуса по Целзий.
 Десетки задържани в Русия на митинги в поддръжка на Навални
Десетки задържани в Русия на митинги в поддръжка на Навални

Полицията разруши демонстрациите в източната част на Хабаровск

В Томск, сибирския град, който Навални посети, преди ненадейно да рухне на вътрешен полет предишния август, стачкуващи се събраха пред концертна зала и скандираха " Пусни го! " и подвигнаха съветски флагове.

OVD-Info заяви, че досега полицията е задържала 465 души, в това число 108 във Владивосток.

Протестът е тест за поддръжката на Навални, откакто доста от видни негови съдружници бяха подложени на репресии тази седмица. Няколко, в това число брат му Олег, са под домакински арест.

" Ако останем тихи, тогава те могат да дойдат за всеки от нас на следващия ден " , написа в Instagram Юлия Навални, брачната половинка на рецензия от Кремъл.
 Задържаха Юлия Навални на митинг в Москва
Задържаха Юлия Навални на митинг в Москва

Най-малко 1090 души са арестувани, митинги се организират през днешния ден в цяла Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР