Полицията задържа 27-годишен жител на град , представял се за

...
Полицията задържа 27-годишен жител на град , представял се за
Коментари Харесай

Мним кредитен консултант прибрал 100 000 лева от измами

Полицията задържа 27-годишен гражданин на град, представял се за кредитен съветник. Мъжът е в ареста за осъществени от него измами за близо 100 000 лв. под претекст подпомагане за разпределяне на паричен заем най-вече на хора с неприятна кредитна история, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Съвместната полицейската работа почнала по сигнал, че в интервала 30 юли – 29 август жителка на Якоруда била излъгана с 13 200 лв.. След акуратен разбор на постъпилата информация, чиновниците подхванали процесуални дейности. В хода им са конфискувани откритите мобилни телефони, SIM карти, огромен брой разписки за получени парични преводи, банкови карти, документи, в това число кредитни досиета, флаш памети, портативен компютър и други движимости, относими към разследваната незаконна активност. До момента е открито, че арестуваният е създател на най-малко три измами, осъществени на територията на няколко области в страната, с които е предизвикал имотна щета на пострадалите на обща стойност съвсем 100 000 лв..

Мъжът е арестуван в началото с полицейска мярка за период до 24 часа. След отчет на материалите по случая на наблюдаващ прокурор от Териториално поделение  – Разлог към Районна прокуратура – Благоевград, той е притеглен като обвинен по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс и с прокурорско разпореждане мярката му за задържане е удължена до 72 часа. Работата по случая продължава. Според наличните данни за съпричастността на мъжа и към други измами на територията на страната, следва установяването на жертвите и изясняване на цялостната незаконна активност на обвинения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР