Полицията влиза в автобуси на градския транспорт в Пловдив заради

...
Полицията влиза в автобуси на градския транспорт в Пловдив заради
Коментари Харесай

Измами с билети в Пловдив: Полицията влиза в автобуси на градския транспорт

Полицията влиза в рейсове на градския превоз в Пловдив поради измами с билети , съобщи „ NOVA “. Шофьори и пасажери ще бъдат проверявани от контрольори и униформени за препродажба на билети . До тази фрапантна мярка се стигна поради голям брой постъпили сигнали, че това се е трансформирало в всеобща процедура. 

Същевременно огромна част от електронните табла, които оповестяват след какъв брой време идват рейсовете, сега не функционирали . Освен това пасажери настояват, че не всеки път това, което се регистрира на самите табла било съответно. След 20:00 часа също така било съвсем невероятно да използваш градски превоз

Георги Стоилов изясни, че инспекцията е била подготвяна от много време. В последната седмица обаче водачи на рейсове са си разрешили да гонят техни контрольори . Именно това е навело на мисълта, че може да има нередности. 

Затова от Оперативна програма „ Контрол и организация на превоза “ са се обърнали към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Направени са били инспекции на съответните рейсове . Установена е била продажбата на нередовни билети. Те са били конфискувани, а на водача е бил формиран акт. 

Стоилов от общинското дружество не смята, че има сериозен проблем с графика на рейсовете . В момента имало четири линии, които изпълнявали своя график на 50% . И било правилно, че за тях пасажерите от време на време чакали повече от час. Затова е било изтънчено да се откри решение или ще бъдат прекратявани контракти. 

Що се отнася до таблата се е оказало, че системата не е проработила и по тази причина Община Пловдив водела дело за възобновяване на средствата

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР