Полицията във Враца разследва масово отравяне на кучета и котки,

...
Полицията във Враца разследва масово отравяне на кучета и котки,
Коментари Харесай

Зверство във Враца! Кучета, котки и птици мрат като мухи, търсят кой ги трови със силна химическа отрова /видео и снимки 18+/

Полицията във Враца проверява всеобщо отравяне на кучета и котки, научи организация BulNews. Вчера са открити труповете на няколко четириноги, а жертви на незнайния изрод, сложил отровата, са станали и доста птици. 
Случаят е от през вчерашния ден в търговско-промишлената зона на града, позната като ОКС. Живеещи и работещи в района са намерили труповете на шест кучета, няколко котки и доста гълъби и други птици. Незабавно бил подаден сигнал в полицията и на мястото почерняло от ченгета, чиновници на БАБХ и екозащитници. 
Повечето от убитите кучета са познати на локалните, те постоянно ги хранели и съгласно тях не са били нападателни. 
Собствениците на търговски обекти в региона неотложно се задействали и прегледали записите от камерите си за видеонаблюдение. Часове по-късно в обществената мрежа бяха публикувани фотоси на обвинена жена. На фрагментите се вижда по какъв начин тя слага храна на земята. 
По-късно обаче стана ясно, че точно тя е една от тези, които постоянно хранят безпризорните животни. Пред bTV тя отхвърли да е слагала отрова и изрично съобщи, че обича кучетата, даже им била дала имена. Жената е афектирана от налепените ѝ етикети и ще търси правата си по правосъден ред.  
Кой и по кое време е сложил отровата – следва да изяснят проверяващите органи. 
Експертът в община Враца доктор Йордан Тодоров сподели, че се касае за мощна химическа отрова. Днес екип на ДДД компания ще извърши стерилизация на региона, защото препаратът може да бъде разнесен от хората и още животни да станат жертви на незнайния палач. 

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР