Полицията във Виена задържа Царицата на джебчийството. Тя е българка

...
Полицията във Виена задържа Царицата на джебчийството. Тя е българка
Коментари Харесай

Във Виена задържаха 40-годишна българка , била Царицата на джебчийството

Полицията във Виена задържа " Царицата на джебчийството ". Тя е българка и е търсена в редица европейски страни. Задържаната е една от най-издирваните за джебчийство в Европа, а определението " кралица " й дадоха австрийските медии.

Българката е на 40 години. Има възбрана да влиза в Австрия поради предходни прегрешения, а Германия я търси с европейска заповед поради обири, заяви бТВ.

Според службите дамата е в занаята повече от 20 години и е позната на полицейските управляващи с изключение на в Австрия и Германия, също по този начин във Франция, Белгия, Холандия, Чехия и Испания.

Българката е видяна от служители на реда на една от най-оживените улици в центъра на Виена – комерсиалната " Кертнерщрасе ". Разпозната е посредством фотосите й за търсене, които са публикувани измежду полицейските ръководства в Европа. Проследена е до едно от известните кафенета във Виена.

Жената скрила ръката си в повърхностно преметнат огромен шал.

" Полицаите следят държанието на дамата и виждат, че тя се доближава към китайски туристки. Прави опит да открадне мобилен телефон от джоба на яке и в този миг е арестувана ", съобщи Патрик Майерхофер.

Действала е сама. Австрийските медии я назовават " царицата на джебчийството ", тъй като е известна в цяла Европа, а първите й регистрации за обири са от 1996 година.

" Жената е арестувана и преди в Австрия. Тя има възбрана за престой в страната. За нея има издадена заповед за задържане от Германия. Случаят към този момент е в прокуратурата и се чака дамата да бъде предадена на Германия ", добави Патрик Майерхофер.

Българските управляващи са осведомени със случая. Сънародничката ни към този момент не е поискала подпомагане от консулската ни работа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР