Полицията във Велико Търново и главната дирекция Борба с организираната

...
Полицията във Велико Търново и главната дирекция Борба с организираната
Коментари Харесай

Разследват схема за финансови измами във Велико Търново

Полицията във Велико Търново и основната дирекция " Борба с проведената престъпност " проверяват финансова интернет машинация, при която от името на шефа на обществената дирекция в Община Велико Търново е желано да бъдат превеждани пари към уеб сайтове за залагания.

Чрез атакувания профил във Facebook на някогашната заместител обществена министърка и сегашен шеф на здравната и обществената дирекция в Община Велико Търново Росица Димитрова и последвала връзка през месинджър са излъгани хора, които са превели немалки суми пари, чийто адресат не е Димитрова:

" Като връзката се води от друго лице, което към този момент е превзело профила, и то желае от хората те да извършат заплащане по система за финансови преводи на уеб сайтове, всекидневно или за интернет търговия, или за интернет
залагания ", съобщи БНР. 

Изпращани са 10-цихрени кодове за заплащанията. По случа се води следствие, уточни за БНР основен контрольор Веселин Райков, шеф на Районното ръководство във Велико Търново. 

Всичко се случи отвън контрола ми, описа за БНР пострадалата от интернет измамата Росица Димитрова:

" Едната от сумите е 275 лева, на други хора са писали 485 лева, 325 лева За страдание, това е извънредно грозно, извънредно притеснително ".

По още най-малко четири случая с подобен вид интернет финансова машинация работи полицейското ръководство във Велико Търново със съдействието на ГДБОП, уточни Веселин Райков: 

" Работим сега по възобновяване на сумите, считам, че биха били възстановими ". 

Росица Димитрова прикани хората да бъдат бдителни и да не се предоверяват на известия от персонални чатове:

" Става ли въпрос за пари, наложително първо да звъннат преди да вървят да превеждат такива пари ". 

Последвайте канала на

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР