Полицията във Велико Търново е била вдигната на крак в

...
Полицията във Велико Търново е била вдигната на крак в
Коментари Харесай

Разследват масово избиване на котки в Търново

Полицията във Велико Търново е била вдигната на крайник в петък поради всеобщо изтребване на котки. От три денонощия незнаен ликвидира животни в парка в квартал „ Колю Фичето ” по злокобен и непосилен метод. Според природозащитници два дни подред са били откривани по три отровени коткии. Отровата била разпръсната до кучешките заграждения, които неотдавна бяха ремонтирани и разширени.
 kotki  kotki1
„Намерени бяха едно обезглавено и едно изкормено коте. На злокобната панорама се натъкнали деца“, изясняват възмутени търновци.

Правозащитници са подали сигнал на телефон 112. В петък вечерта на място се изсипали криминалисти и захванали да вършат огледи, разпитвали и очевидци.По случая има формирано досъдебно произвеждане.

Парк „ Колю Фичето ” от над 20 години е прочут с прозвището „ Кучешкия парк ”. Живущи в околните кооперации обаче споделят, че има хора, които хранят и развъждат безпризорни котки в региона. Животните се катерели по колите и не били обезпаразитени и кастрирани. По този мотив имало подадени тъжби до Община Велико Търново, само че не били взети ограничения.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР