Полицията във Варшава задържа десетки граждани след протест на предприемачите

...
Полицията във Варшава задържа десетки граждани след протест на предприемачите
Коментари Харесай

Масови арести на протестиращи предприемачи във Варшава

Полицията във Варшава задържа десетки жители след митинг на бизнесмените в полската столица, съобщи БГНЕС, базирайки се на РИА Новости.
Вчера бизнесмени от разнообразни краища на страната дойдоха във Варшава, с цел да изискат от държавното управление по-ефективни помощи по време на пандемията от ковид. Първоначално те са се пробвали да блокират придвижването на колите в центъра на града, а след това са се събрали пред кабинета на министър-председателя с желанието да останат там до сутринта.
По информация на полицията, протестиращите са нарушили голям брой забрани, въведени за ограничение разпространяването на ковид.
Полицията е задържала превантивно 37 души, на които са им формирани протоколи, нужни за пренасочване на документите към съда. Досега в съда са изпратени документите на 129 участници в митинга. Няколко водачи са санкционирали за нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата.
По информация на министерството на опазването на здравето на Полша, общият брой на инфектираните с ковид в страната е надхвърлил 15 000 души, от които 700 са умряли.
Във връзка с разпространяването на ковид, в Полша беше оповестено изключително състояние, бяха затворени детските градини и учебните заведения, развлекателните заведения и местата за публично хранене, Правителството взе решение за обновяване работата на комерсиалните центрове.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 8 май "
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР