Полицията във Варна проведе серия от акции срещу уличната проституция.От

...
Полицията във Варна проведе серия от акции срещу уличната проституция.От
Коментари Харесай

bTV на акция с полицията, свързана с уличната проституция

Полицията във Варна организира серия от акции против уличната проституция.

От над 60 дами, хванати през тази година обаче, стигналите до съд са единици.
Снимка: bTV
Местата във Варна, където дами оферират скотски удоволствия против 30-50 лв. са известни и на полицията.

Акциите на органите на реда са непрекъснати и регулярни. А кое ги прави сполучливи, изяснява действен служащ от Криминалната полиция.
Снимка: bTV
" Служители, които са цивилни. Трябва да сме на такива места, на които не се виждаме, би трябвало да забележим, вероятно, че идва клиентът и надали не да ги хванем откакто е дал пари ", изяснява той.

Общо 160 пъти през тази година полицията във Варна е съумяла да залови продажница с клиент. Това обаче не е задоволително с цел да бъде изправена пред съда.

" Като установяваме, че това лице изкарва такива приходи, т.е. че проституира, сформираме протокол ", прибавя криминалистът.

Според настоящото законодателство досъдебно произвеждане се образува, едвам откакто едно лице бъде хванато да проституира най-малко 3 пъти за не по-малко от четири месеца.

Тази година пред съда в града са изправени 10 дами. Максималното наказване е 2 години затвор.
Снимка: bTV
" Сключват съглашение и резултатът е налагане на административна санкция от страна на съда ", изяснява гл. инсп. Владимир Желев, началникк на " Охранителна полиция " в IV РУ–Варна.

Затова полицията пробва и други ограничения, даже по Закона за придвижване по пътищата.

" Пресичат погрешно пътното платно и биват глобени за погрешно секване. Относно така наречен клиенти на дамите, те пък надлежно стопират на пътното платно и ние надлежно взимаме отношение и по отношение на тях ", споделя още гл. инсп. Желев.

Като собствен триумф полицията регистрира трайно ограничавания брой на проституиращите през последните години на главния бул. в града – " Владислав Варненчик ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР