Полицията във Варна издирва три момичета, избягали от кризисен център

...
Полицията във Варна издирва три момичета, избягали от кризисен център
Коментари Харесай

Три момичета избягаха от кризисен център, полицията ги издирва

Полицията във Варна търси три девойки, избягали от спешен център за настаняване от фамилен вид. Те са в неопределеност от 21 януари. Миналата събота на обяд са напуснали центъра, в региона на Проектантска организация във Варна и от този момент са оповестени за търсене.

Трите девойки – на 15, 16 и на 17 години, са в неопределеност към този момент седмица. Полицията ревизира местата, които всекидневно са посещавали, разпитват и хората, с които са се срещали, само че досега няма и диря.

Майката на 17-годишната Любомира Георгиева – едно от изчезналите девойки. Тя описа, че тийнейджърката е била настанена в Центъра предходната година поради редовно бягство от вкъщи и подозрение за приложимост на опиати, оповестява Българска национална телевизия.

Не за първи път 17-годишната Любомира Георгиева изчезва. Бягала е и от у дома. Именно поради това, преди година майка й се обръща за помощ към Агенцията за протекция на детето.

„ До 10. клас учи, приключи, когато пристигна време да стане 11. клас тя отхвърли да учи. Започнаха проблемите у дома, редовно тичане, подозрение за приложимост на опиати. Заради това потърсих помощ от „ Закрила на детето “, тъй като открих, че не мога да се оправя сама “, изясни Станислава Георгиева.

Любомира е настанена в спешен център. Два пъти в седмицата се чува с майка си по телефона.

„ Имаме право на диалози всеки вторник и петък. Последния път беше предишния петък. Беше добре, беше радостна. Оставаха ѝ два месеца да се прибере у дома. Явяваше се на изпити, стартира да учи задочно. Оттам нататък следите ѝ се губят от събота на обяд “, споделя майката.

Майката на Любомира пуска фотоси в обществените мрежи с молба всеки да спомага с информация за момичето.

„ Получавам информация, че е била засечена в Провадия, в Бургаско получих позвъняване, че през днешния ден е била забелязана, от Суворово, от Повеляново, от Добрич, само че на този стадий без резултат. Да я намеря, най-малко да знам, че е жива! “

Полицията търси трите девойки.

„ Проверяват се адреси, ревизират се местата, където различен път са обитавали и издирването продължава “, сподели ст. комисар Атанас Михов – шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна.

От полицията приканват, всеки който има информация за девойките, да се обади на телефон 112 или в най-близкото ръководство на Министерство на вътрешните работи.

 

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР