Полицията във Филаделфия установи самоличността на убитото преди 65 години

...
Полицията във Филаделфия установи самоличността на убитото преди 65 години
Коментари Харесай

65-годишно разследване: Пробив разкри името на убито момченц...

Полицията във Филаделфия откри самоличността на убитото преди 65 години в града малко момченце, наричано в продължение на десетилетия " Неизвестното дете на Америка ", написа Dir.bg.

На пресконференция началничката на силите на реда в американския град Даниел Аутлоу заяви, че момчето, чието телце било намерено на 25 февруари 1957 година в североизточното предградие на Филаделфия - " Фокс Чейс ", е разпознато като Джоузеф Огъстъс Зарели. Детето е родено на 13 февруари 1953 година

Голото телце на момчето било увито във фланелено одеяло и натъпкано в кашон от бебешко кошче, продавано във веригата магазини " JC Penny ". Зловещият " колет "  бил пренебрегнат на метри от Susquehanna Road и е открит от колежанина Фредерик Беносис. 

Пристигналите на място служители на реда оглеждат трупчето. Ръцете на момченцето, което е положено по стомах в кашона, са деликатно кръстосани пред корема му. Ноктите и на ръцете, и на краката са изрязани докрай. Детето е високо към 103 см и тежи 13,5 кг. То е със сини очи, бледа кожа и наподобява недохранено. Косата му е мрачно руса или ярко кафява, само че неотдавна подстригана и то по недодялан метод. Кожата по ръцете и краката е набръчкана, като че ли момченцето е държано във вода преди гибелта си. Причината за която са  няколко жестоки удара с корав предмет по главата.

Заради студеното време патоанатомът не могъл да дефинира с акуратност какъв брой време е престояло трупчето в кашона. Можело да е 2-3 дни, само че можело и да е 2-3 седмици. Всички локални медии отразили новината за убитото дете. Случаят станал прочут като " Момченцето в кутията ". Снимки на детето били разлепени на всички места, обликът му бил даже върху сметките за газ. Криминалистите били обнадеждени, че все някой ще подаде сигнал за изчезнало момченце или пък ще разпознае детето и ще се обади в полицията, с цел да бъде открита самоличността му. Това обаче по този начин и не се случило. 

  Големият пробив в следствието

Работата на криминалистите във Филаделфия по разкриването на мистериозното ликвидиране не е серпантина в продължение на всички 65 години. 

През 2019 година останките на момченцето са ексхумирани и е взет материал за ДНК разбор, а резултатите са качени в бази данни. Преди една седмица следователите са съумели и благодарение на генеалози да разкрият самоличността на детето. 

" В продължение на 65 години историята на " Неизвестното дете на Америка " преследваше обществеността, полицията във Филаделфия, нацията ни и целия свят. Въпреки обстоятелството, че цялата идентичност и правото на битие на Джоузеф Аугустъс Зарели бяха отнети, той в никакъв случай не бе пропуснат ", прочувствено съобщи пред публицистите шеф Аутлоу. 

 
Снимка: БТА/АР
 

Тя не заяви самоличността на родителите, само че добави, че момченцето има братя и сестри, някои от които са към момента живи.

По думите й, следствието за това кой е виновен за убийството на Джоузеф продължава.

" Имаме съмнения кой може да е виновен, само че би било безконтролно от моя страна да споделя тези съмнения, защото това остава интензивно и настоящо престъпно следствие ", обяви капитан Джейсън Смит от отдел  " Убийства ". Той добави, че се надява новината за разкритата идентичност на момченцето в кутията да провокира " лавина от сигнали от обществеността ", само че призна, че десетилетията, минали от деня на убийството слагат проверяващите пред " сложна борба ".

" Може да не правим арест. Може в никакъв случай да не идентифицираме килъра. Но ние ще създадем всичко допустимо, с цел да опитаме. ", заключи капитан Смит. 

 
Снимка: БТА/АР
 
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР