Преследване на бос на банда, контролирал луксозен затвор във Венецуела

...
Полицията в Южна Америка издирва лидера на венецуелска банда, избягал
Коментари Харесай

Полицията в Южна Америка издирва лидера на венецуелска банда, избягал от луксозния затвор, който той контролира, скоро преди да бъде нападнат.

Когато 11 000 войници и полицаи влязоха в управлявания от затворници затвор Токорон във Венецуела в сряда, Хектор Гереро Флорес не беше открит никъде.

Под управлението на Гереро Флорес, Токорон започна да прилича на луксозен курорт.

Затворът се хвалеше малка зоологическа градина, нощен клуб и плувен басейн.

39-годишният от щата Арагуа във Венецуела е влизал и излизал от затвора Токорон повече от десетилетие.

През 2012 г. лидерът на транснационалната престъпна банда Tren de Aragua успя да избяга от затвора, като подкупи надзирателите.

След повторния му арест през 2013 г. той беше върнат в същия затвор, но изглежда властта му вътре в затвора - и над тези, натоварени да го охраняват - само нарасна.

Той не само превърна Токорон в нервния център на престъпното предприятие Tren de Aragua, но под негово управление затворът беше оборудван с всички атрибути на луксозен хотел.

Семейства на затворници се преместиха в комплекса. Затворниците имаха достъп до импровизирана банка, магазин за залагания, ресторант и бейзболен диамант, докато децата им можеха да се възхищават на фламинго и щрауси в заграждението за животни.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР