Полицията в японската столица Токио разкри след двугодишна напрегната работа

...
Полицията в японската столица Токио разкри след двугодишна напрегната работа
Коментари Харесай

В Токио разкриха крупен обир на бижута за 1 милион долара

Полицията в японската столица Токио разкри след двугодишна напрегната работа един от най-големите и дръзки кражби в историята на страната, когато бяха откраднати бижута на стойност съвсем 1 млн. $, заяви организация Киодо, представена от БГНЕС.

Според следователите обирът е осъществен от интернационална незаконна група от трима британци. Те ще бъдат оповестени за интернационално търсене от Интерпол.

Обирът беше осъществен след 20 часа вечерта на 20 ноември 2015, когато в бижутериен магазин на компания Harry Winston на оживената улица „ Омотесандо " в Токио влизат трима мъже, представящи се за евентуални купувачи.

Издебвайки подобаващ миг, с няколко удара обезвреждат защитата и схващат витрината с чук. Оттам отмъкват 46 пръстена, колиета и други бижута. Общата стойност на откраднатото е към 106 млн. йени (около 940 000 долара).

След закононарушението нападателите съумяват да се укрият и се счита, че бързо са напуснали Япония. Данните от камерите за видео наблюдаване и други следствени дейности довеждат до определяне на самоличността им.

Японската полиция не изключва в бандата да е имало още участници.

В Япония такива кражби са необичайност, а нивото на престъпността е релативно ниско.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР