Полицията в турската столица Анкара направи най-големия удар в историята

...
Полицията в турската столица Анкара направи най-големия удар в историята
Коментари Харесай

Над 16 000 старинни монети иззе полицията в Анкара

Полицията в турската столица Анкара направи най-големия удар в историята против контрабандисти на старинни предмети, като иззе 16 797 антики, най-вече исторически монети.


Заподозряно лице се е очаквало да продаде огромно количество антики в квартал Мамак, за милион и половина $.


Полицията, работила по сигнал е спряла колата на обвинения, до момента в който той пътувал към региона. При претършуване на автомобила са открити 16 398 монети, както и 399 бижута. Някой от тях са класифицирани професионално в специфични колекционерски папки.



Полицията заяви, че артефактите датират от византийската, римската, селджукската и османската ера, а обвиненият е арестуван в ареста. Антиките ще бъдат предадени на Музея на анадолските цивилизации в столицата.


Всяка година в Турция се правят стотици интервенции против контрабандата, с цел да се спре противозаконната продажба на исторически предмети и да се отбрани богатото културно завещание на страната. Този въпрос е от решаващо значение за страна, в която се намират над 3000 антични града от 42 цивилизации. Туристическа промишленост разчита на това богато историческо завещание, с цел да притегля милиони задгранични гости всяка година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР