Полицията в цялата страна е на крак за издирването на

...
Полицията в цялата страна е на крак за издирването на
Коментари Харесай

Продължава издирването на двамата затворници

Полицията в цялата страна е на крайник за издирването на двамата избягали пандизчии, съобщи Българска национална телевизия.

Малко преди 16 часа през вчерашния ден Владимир Стефанов и Радослав Колев избягаха през централния вход на Софийския затвор. Престъпниците са били въоръжени с нож и револвер. Произвели са три изстрела.

Бягството е осъществено при предаване на багаж от техни родственици. В улицата против пандиза ги е чакала кола.

Министерство на вътрешните работи предизвестява, че бегълците са въоръжени и доста рискови. На страницата си във фейсбук още през вчерашния ден Столичната полиция написа:

" Лицата са нападателни, доста рискови, и евентуално въоръжени! При възможното им забелязване запазете самообладание и успокоение! Веднага позвънете на тел. 112! Не предприемайте никакви други дейности по отношение на тях!!! "

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов разяснява обстановката с бегълците.

" В Централен затвор има система за видеонаблюдение. Иска ми се системите за отбрана да е на 100%, само че знаете, че и в най-сигурните затвори има присъди. Най-вероятно има пропуски в системата за сигурност, с цел да се получи подобен случай. За сигурността в пандизите дава отговор работа, подчинена в министерството на правораздаването. До този миг нямаме информация в Министерство на вътрешните работи да е сигнализирано за подобен случай ", съобщи той. Главният комисар Маринов изясни, че са имали случаи, когато авансово са долавяли подготовка на бягство.

" Не бих желал да върша извод преди да имам всички механизми за сдобиване с оръжието. Тепърва ще се ревизира дали са спазени всички процедури ", посочи главсекът.

В ефира на bTV стана ясно, че избягалите са извънредно тежко провинени рецидивисти.

Владимир Стефанов става познайник на полицията откакто убива двама души в бюро за продан на валута в Пловдив. Той прострелял двамата за 300 евро.

Друго нарушение на двамата е на Хелоуин, когато поставят маски влизат в златарско ателие, крадат 1 кг злато и убиват индивида в магазина. Тогава полицията потегля след тях, Стефанов заварва семейство, което се качва в автомобила си на паркинг.

Той ги взима като заложници и кара до гората. По пътя ги изхвърля, зарязва колата и се укрива в гората. Когато е разгласен за търсене, служители на реда го стопират за инспекция, той вади револвер заплашва ги, обезоръжава ги и съумява да избяга с полицейската кола. През 2016 година апелативният съд му променя мярката, тъй като има проблеми с очите и му слага мярка " домакински арест ", с цел да се лекува. След това обаче Стефанов вижда двама братя роми на площад в Ботевград. Той се сбива с тях, а в следствие ги убива. За всичките си закононарушения той е получил 32 години затвор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР