Полицията в три съседни държави от ЕС е привлечена в

...
Полицията в три съседни държави от ЕС е привлечена в
Коментари Харесай

Смразяващо убийство вдигна на крак три държави от ЕС

Полицията в три прилежащи страни от Европейски Съюз е привлечена в следствието на смразяващо ликвидиране, при което жертвата е била нарязана на части, а частите от тялото ѝ са били изхвърлени през разнообразни граници.

Във вторник управляващите потвърдиха, че главата и краката, открити на 1 ноември в немския град Трир, принадлежат на натрупа, открит на 19 септември във френския град Мон-Сен-Мартен.

Градовете се намират на към 60 км един от различен от двете страни на дребната страна Люксембург, където на 6 октомври беше задържан 48-годишен мъж по съмнение в ликвидиране.

Жертвата е разпозната като 40-годишна португалка на име Диана Сантош, която е живяла в Северен Люксембург.

Люксембургските медии оповестиха за съмнения, че злокобното закононарушение е обвързвано с уречен брак.

Във вторник немската и люксембургската полиция оповестиха, че ДНК тестванията са удостоверили, че всички елементи от тялото са от Сантош.

Според проверяващите наподобява, че тя е била убита на едно място, а останките ѝ са били превозени до местата, където са били открити по-късно.

Торсът във френския град е открит в изоставена постройка и е разпознат по татуировките му. Френската аутопсия не открива по останките огнестрелни или прободни рани, нито признаци на полово принуждение.

Частите от тялото, оставени в Германия, са били видяни в шубрак до паркинг.

Прокурорите в люксембургския град Дикирх, където Сантош е обитавала, са поели управлението на делото.

Дикирх се намира почти на еднообразно разстояние сред Трир и Мон Сен Мартен.

Правоприлагащите служби на Европейски Съюз постоянно си сътрудничат при трансгранични закононарушения както на двустранна основа, по този начин и посредством европейските организации Европол и Евроюст.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР