Полицията в Суринам откри почти 600 килограма кокаин в самолета

...
Полицията в Суринам

Снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

Полицията в Суринам откри почти 600 килограма кокаин в самолет, пътуващ за Амстердам

Полицията в Суринам откри съвсем 600 кг кокаин в самолета на самолетната компания Surinam Airways, пътуващ за Амстердам.

„ Суринамската полиция откри съвсем 600 кг кокаин в аероплан на Surinam Airways, пътуващ за Амстердам. „ По данни на специфичния отдел за битка с опиатите на полицията, наркотичното вещество е било в седемнадесет кутии, които са били укрити в долната част на кабината “, се споделя в известието.

Отбелязва се, че техниците на Surinam Airways са получили известие за „ нередовност “ в самолета и са направили инспекция. След откриването на дрогата е извикан интернационален полицейски екип за секване (BID).

Самолетът беше арестуван за няколко часа заради разкриване на опиати, само че в последна сметка излетя от интернационалното летище в Суринам.

Преди дни Холандия и Суринам оповестиха, че желаят дружно да се борят с контрабандата на опиати. Митническите чиновници на двете страни ще преминат взаимно образование и ще обменят информация за методите на контрабанда.

Миналата година Холандия залови 523 кг опиати, превозени от щата Суринам. Година по-рано беше 1187 кг.

Както оповестява Ukrinform, предходната година съвсем 60 хиляди кг кокаин са били иззети на територията на Холандия – против повече от 51 хиляди кг през 2022 година

Повечето от опиатите – 45,5 тона, са иззети на пристанището в Ротердам.

Източник – NOS/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР