Полицията в Солун е разкрила престъпна група, която се е

...
Полицията в Солун е разкрила престъпна група, която се е
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група в Солун за нелегални осиновявания от България

Полицията в Солун е разкрила незаконна група, която се е занимавала с незаконни осиновявания от България, заяви АНА-МПА.

В рамките на полицейската интервенция са арестувани 12 души, измежду които юрист и доктор, а цялата кореспонденция включва повече от шейсет лица. Според правосъдни източници измежду задържаните са и три грузинки, за които се счита, че са имали управителна роля в незаконната група, предава Българска телеграфна агенция.

Според същите източници многомесечното следствие е извадило на ярко цяла "фабрика " за незаконни осиновявания. В преписката са разказани десетки случаи на дами от България, които са пътували до Гърция, съпровождани от членове на незаконната група, с цел да родят "по поръчка ", а новородените са били давани против възнаграждение на бездетни двойки.

Цената на незаконното осиновяване е достигала до 25 хиляди евро, в която, с изключение на "цената " на новороденото, са били включени и разноските по раждането. Цената е варирала съгласно пола на детето и останалите му характерности.

В хода на следствието е разкрита и друга, също толкоз доходна активност на незаконната група, а точно - търговия с яйцеклетки. В преписката са разказани случаи на млади дами, непознати гражданки, които са давали против възнаграждение яйцеклетки, а незаконната група ги е продавала. В случая с яйцеклетките наподобява, че са забъркани частни клиники, които се занимават с асистирана репродукция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР