Полицията в София е задържала седем души след дербито между

...
Полицията в София е задържала седем души след дербито между
Коментари Харесай

Седем души са задържани след дербито между ЦСКА и "Лудогорец"

Полицията в София е задържала седем души след дербито сред ЦСКА и " Лудогорец " от 18-ия кръг на Първа лига, което се игра в неделя. От арестуваните двама са задържани с наркотични субстанции, двама за владеене хладни оръжия, а останалите са били без документи и с маски за прикриване на тяхната идентичност. Това сподели на брифинг основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

" Искам да стане по този начин, че когато ние с нашите деца и другари отидем на футболния стадион и каквото и да е спортно мероприятие, да се любуваме на уменията и достиженията на спортистите, а не да се чудим по какъв начин да се предпазим от недобросъвестни хора ", сподели Иванов.

Главният секретар насочи предизвестие към уредниците на спортни мероприятия, " че провеждането на акова мероприятие би трябвало да е наслаждение ".

Друг мач, извършен в столицата през уикенда, " Локомотив " и " Хебър " от Втора лига беше белязан от хулигански прояви. След него са арестувани пет души поради сборичкване във ВИП ложата.

" Образувано е досъдебно произвеждане за причиняване на лека телесна щета с хулигански подбуди, направени са и медицински експертизи и са повдигнати обвинявания на три от лицата. Прокуратурата е решила, че ще бъдат наложени ограничения за неотклонение " парична гаранция ", като за едно от лицата тя е 2000 лв., а на другите привлечени лица по 1 000 лв. ", разяснява шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев.

Единият от арестуваните за 24 часа е шефът на " Локомотив " Бойчо Величков, който е пуснат под парична гаранция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР