Полицията в София е задържала бившия полицай от Република Северна

...
Полицията в София е задържала бившия полицай от Република Северна
Коментари Харесай

Убиецът от Северна Македония е задържан у нас след сигнал за домашно насилие

Полицията в София е задържала някогашния служител на реда от Република Северна Македония (РСМ) Игор Спасов, наказан за брутално ликвидиране на юноша в родината си след подаден сигнал за домашно принуждение.

 Осъден за ликвидиране някогашен македонски служител на реда е арестуван в София Виж още

Жалбата е от дамата, с която Спасов живеел на фамилни начала в столичния жк " Младост ", заяви БНР.

43-годишният Спасов е някогашен служител на реда, член на елитното спецзвено " Тигри " в Северна Македония. През 2011 година той пребива до гибел 22-годишния Мартин Нешковски по време на протест в центъра на Скопие. Според свидетелските показания в съда побоят е бил безусловно без причина. Игор Спасов е арестуван, упрекнат и наказан на 14 години затвор. През 2018 година, откакто му е позволено да излезе от пандиза по медицински аргументи, Спасов съумява да напусне Северна Македония.

Обявен е за търсене с алена бюлетина от Интерпол. Властите в Скопие допускат, че в началото е бил в Нидерландия.

43-годишният палач е влезнал в България, откакто известно време живял в Турция. Към момента се открива по кое време и по какъв начин Спасов е влезнал на територията на страната. След като са отишли по сигнал за домашно принуждение, служителите на реда откриват, че мъжът е търсен.

При ареста не е оказана опозиция. Мъжът е арестуван през вчерашния ден по обед. Тепърва ще се открива дали дамата, подала сигнала, е знаела, че живее с търсен за ликвидиране от Интерпол и Северна Македония.

Предстои процедура по екстрадиция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР