Полицията в Сливен в събота задържа за 24 часа мъж

...
Полицията в Сливен в събота задържа за 24 часа мъж
Коментари Харесай

Задържаха мъж в Сливен за купуване на гласове

Полицията в Сливен в събота задържа за 24 часа мъж за пазаруване на гласове, заяви NOVA. В събота в РУ-Сливен е получена информация, че поданици на кв. " Надежда " са получили пари, с цел да гласоподават за избрана политическа партия на идните парламентарни избори.
 
Трима мъже от Сливен при разпит декларирали, че в петък към обяд в кафене в кв. " Надежда " прочут за тях мъж им дал парична сума в размер на 30 лв. на човек, с цел да гласоподават в интерес на избрана политическа партия.
 
Припомняме, че 57-годишен от плевенското село Ставерци стана първият, наказан за пазаруване на гласове за идните парламентарни избори. Мъжът получи 8 месеца условно с три години изпитателен период. Съдът утвърди съглашение сред Районната прокуратура в Плевен и отбраната му. Освен това той е лишен и от право да заема изборни длъжности за период от 3 години.
 
До неоправдателната присъда на 57-годишния се стигна след полицейски дейности в границите на профилирана интервенция, извършена през вчерашния ден на територията на община Долна Митрополия. Служители от районно управление (на МВР) Долна Митрополия и бранш " Противодействие на престъпната престъпност " при ОДМВР - Плевен направиха голям брой процесуално - следствени дейности - претърсвания, изземвания, обиски и разпити на очевидци.
 
В село Ставерци бе тестван персоналният автомобил " Ленд Ровър " на 57-годишния, където бе открита тетрадка, формат А4, с ръкописно изписани на 17 страници персонални данни - три имена, ЕГН-та и номер на персонални карти на поданици на община Долна Митрополия.
 
Задържаният е провеждал персонални срещи, при които е записвал данни от персоналните карти и е уверявал, че ще заплати по 40 лв., откакто гласоподават за съответна политическа партия. Първоначално беше арестуван за период до 24.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР