Полицията в Силистра задържа 59-годишен, причинил смърт на животни, съобщиха

...
Полицията в Силистра задържа 59-годишен, причинил смърт на животни, съобщиха
Коментари Харесай

Арестуваха 59-годишен, влачил куче, вързано за скутер, убил и 8 новородени

Полицията в Силистра задържа 59-годишен, предизвикал гибел на животни, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Още по темата
Разследването почнало през вчерашния ден след подаден сигнал на тел. 112 за мъж, който покрай село Айдемир влачел с електрически скутер вързано с въже тяло на куче.

Установена е самоличността на причинителя, само че той не бил открит на адреса му в селото. Вечерта зоозащитници алармирали в полицията за открити в дере в местността " Кълнежа " трупове на възрастно куче и на осем дребни животни , вързани в чувал.

Около 9:00 ч. тази заран обвиненият е арестуван за период до 24 часа. Изяснява се съпричастността на различен 44-годишен мъж по случая.

Образувано е досъдебно произвеждане, следствието продължава.

Даниела Найденова от неофициална група за отбрана на бездомните животни сподели за Българска телеграфна агенция, че сигналите за пострадване на животни са зачестили. Обикновено обаче става въпрос за експанзия или пострадване, а случаите на умъртвяване са относително рядко.

В обществените мрежи бяха оповестени детайлности по случая, фрагменти и видео на осъщественото безчовечие. Според тах до зверството се  стигнало откакто кучето, което неотдавна родило осем дребни, протегнало ръка на едно яйце на кокошките в манастира  " Покров богородичен " до село Айдемир.  

" И по подигравка този палач се казвал...Ангел, асистент в манастира " Покров богородичен " до село Айдемир ", оповестява Надежка Найденова във Facebook.





Според Наказателния кодекс, човек, който убие или тежко и трайно аргументи увреда на гръбначно животно, се санкционира със затвор до 3 години и санкция от 1000 до 5000 лева На народен митинг преди седмица бранители на животните се оповестиха срещу насилието над тях, за завишаване на наказванията и за ефикасни присъди.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР