Полицията в Шумен задържа мъж на 52 години от село

...
Полицията в Шумен задържа мъж на 52 години от село
Коментари Харесай

Ченгетата арестуваха иманяр с монети и 1000 антики

Полицията в Шумен задържа мъж на 52 години от село Мадара, откакто в дома му в Каспичан са открити и конфискувани над 1000 предмета с тип на антични, оповестиха от пресцентъра на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

На 2 октомври към 18:00 часа криминалисти от Нови пазар правили обход в дребните обитаеми места по отношение на провеждащата се полицейска интервенция за противопоставяне на закононарушения, свързани с политическите права на жителите в изборния ден.

В землището на село Избул, в региона на „ Багрянов чифлик “, служителите на реда забелязали мъж, който благодарение на металдетектор търси археологически обекти. По време на осъществената от чиновниците на реда инспекция, в лек автомобил „ Рено Меган “ с шуменска регистрация са били открити осем предмети с древен тип и металдетектор.

При последвало претършуване в населяван от мъжа парцел в Каспичан служителите на реда са намерили голям брой монети. По негови данни част от тях са динари, фолиси, акчета. Иззети са над 1000 други предмети с тип на антични и още два металдетектора. Предстои експертиза, която ще удостовери произхода и датировката на предметите. 

Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура в Шумен. Мъжът е арестуван за период до 24 часа. Образувано е досъдебно произвеждане.

Това е следващият мъж в Шуменско, открит в границите на месец от чиновниците на реда да държи културно-исторически полезности, които не са регистрирани по съответния ред.

На 20 септември служители на реда иззеха два револвера, четири металотърсача и старинни монети от вкъщи на 58-годишен мъж в шуменското село Климент. При различен случай чиновниците на реда иззеха 11 монети и плочка с тип на антични от частен дом в Нови пазар, както и 30 старинни монети от жилището на различен гражданин на града.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР