Полицията в Северна Македония съобщи, че е задържала трима души

...
Полицията в Северна Македония съобщи, че е задържала трима души
Коментари Харесай

Разбиха терористична група в съседна на нас страна

Полицията в Северна Македония заяви, че е задържала трима души по съмнение в обмисляне на терористични набези в страната, оповестява "Асошиейтед прес ".

При полицейската интервенция, осъществена на пет места в северната част на Северна Македония, е иззето огромно количество оръжие.
Тримата мъже, един на 22 години, а другите двама - на 25, са били осъждани за присъединяване в Ислямска страна и са излежали присъди след завръщането си от Близкия Изток.

При актуалната полицейска интервенция те са били задържани по съмнение, че са основали и са взели участие в "криминална клетка, основана на идеологическата матрица на терористичната организация Ислямска страна, с желанието да извършат терористичен акт против цели на територията на Република Северна Македония ", се споделя в известието на полицията.

Твърди се, че членовете на групата са обезпечили финансови средства и са се снабдили с огромно количество оръжие, боеприпаси и военно съоръжение, които скрили край път в село Биляновце в северната част на страната.

Полицията заяви, че от мястото са иззети пет автомата, осем гранатомета, камуфлажно облекло и знаме на Ислямска страна. При още три полицейски акции в северния град Куманово и една в столицата Скопие са иззети три самоделни колана с експлозиви, сачмени лагери, два гранатомета и други предмети.

На тримата арестувани са повдигнати обвинявания в тероризъм и основаване на терористична организация. Ако бъдат приети за отговорни, те могат да бъдат наказани на до 15 години затвор.

Според оценки на управляващите сред 2012 и 2016 година към 150 жители на Северна Македония са воювали на страната на Ислямска страна в Ирак и Сирия. Повечето от тях принадлежат към най-вече мюсюлманското албанско малцинство.

По данни на Държавния департамент на Съединени американски щати 36 от тези бойци са починали, а 80 са се завърнали в страната си.

Източник: bnr.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР