Полицията в Северна Ирландия откри бомба под колата на полицай

...
Полицията в Северна Ирландия откри бомба под колата на полицай
Коментари Харесай

Откриха бомба под колата на полицай

Полицията в Северна Ирландия откри бомба под колата на служител на реда в Белфаст, съобщи " Ройтерс ". Според полицията бомбата евентуално е сложена от националисти с екстремистки убеждения и е щяла да убие служителя на реда, в случай че не е била открита в точния момент.

Макар мирното съглашение от 1998 година да постави завършек на три десетилетия на принуждение в Северна Ирландия, служители на реда спорадично стават цели за дребни екстремистки групировки, които към момента са дейни в следената от Англия провинция.

Подозрителният предмет е бил разпознат в източната част на Белфаст, като съгласно специалисти на полицията става дума за самоделно взривно устройство, което обаче е било изцяло годно да се задейства. " Според нас този опит за ликвидиране е осъществен от републиканци последователи на насилието. Те не се интересуват от това кого нападат, не се интересуват от това кого убиват. Те просто са съперници на мира и демокрацията ", съобщи полицията в изказване, съобщи " Новини Лондон ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР