Полицията в Северна Ирландия каза днес, че е открила четири

...
Полицията в Северна Ирландия каза днес, че е открила четири
Коментари Харесай

Полицията в Северна Ирландия откри бомби преди посещението на Байдън

Полицията в Северна Ирландия сподели през днешния ден, че е разкрила четири тръбни бомби в гробищен парк наоколо до град Дери, след интервенция по запазване на публичната сигурност, заяви Българска телеграфна агенция.

Бомбите са открити броени часове преди идването на американския президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в в Белфаст, намиращ се на към 110 километра югоизточно от Дери.

Вчера полицията заяви за огромен брой маскирани хора, които са атакували полицейски коли с петролни бомби и други предмети по време на проява в Дери против Споразумението от Разпети петък. Взривните устройства са открити в регион покрай мястото на демонстрацията, споделиха от полицията.

" Откриването на тези устройства е следващото злокобно и тревожно събитие ", уточни в изказване помощник-полицейският шеф Боби Сингълтън.

Байдън се чака да дойде в Белфаст довечера - в внимателен за Северна Ирландия политически миг - за честванията на 25-ата годишнина от мирното съглашение, поставило завършек на траяли 30 години кръвопролития.

Тръбните бомби съставляват спонтанни взривни устройства, употребявани в предишното от милициите в Северна Ирландия. В множеството случаи те са с размер на ръчна граната е съставляват парче тръба, напълнена с експлозиви.

Полицията сподели, че интервенцията в региона на гробищния парк към този момент е завършила и нейните чиновници са напуснали мястото.

" Колегите от Отдела за битка с тероризма поемат следствието по случая ", сподели Сингълтън.

Миналия месец английската разследваща работа МИ5 увеличи равнището на евентуална заплаха в Северна Ирландия от " локален тероризъм " на " сериозна заплаха ", което значи, че терористичните офанзиви са доста евентуални. Това деяние няма връзка с отбелязването на годишнината, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР