Полицията в Северна Гърция е трябваше да разпръсне с гранати

...
Полицията в Северна Гърция е трябваше да разпръсне с гранати
Коментари Харесай

Напрежение и сблъсъци в Гърция, заради убийството на грък в Албания

Полицията в Северна Гърция е трябваше да разпръсне с гранати със сълзотворен газ и зашеметяващи гранати протест, който е беше проведен в митинг против убийството на гръцки жител в Албания, заяви гръцкият уебсайт " Екатимерини ".
Няколкостотин души се включиха в митинга в сряда вечерта в Солун. Имаше и конфликти с полицията, които са почнали, откакто силите на реда блокират достъпа до албанското консулство.
Албански служители на реда гръмнаха Константинос Кацифас, който е с албанско-гръцко поданство през почивните дни, защото той е стрелял първи по тях в етнически гръцко село.
Гръцкото държавно управление прикани Албания да даде повече информация за гибелта на мъжа, която провокира няколко митинги, формирани главно от крайнодесни последователи.
Междувременно нощес вечерта стана ясно, че посланичката на Гърция в Тирана е била извикана за повторно във външното министерство на страната, заяви МИА.
Причината за това са били последните събития в Гърция, където е бе получен сигнал за бомба в посолството на Албания в Атина, бяха подпалени и унищожени няколко търговски обекта благосъстоятелност на албански жители.
Протестите пред посолството и консулствата на Тирана бяха проведени, стигна се и до запалване на албанското знаме.
„ Гръцкият дипломат бе извикан и бе помолен да се разграничи и да осъди тези тежки произшествия, които са опасност за приятелския климат и връзките сред съседите”, се споделя в изказване на министерството на външните работи на Албания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР