Полицията в САЩ разследва мистериозната смърт на две сестри от

...
Полицията в САЩ разследва мистериозната смърт на две сестри от
Коментари Харесай

Мистериозна смърт застигна две сестри мигрантки от Саудитска Арабия в САЩ

Полицията в Съединени американски щати проверява мистериозната гибел на две сестри от Саудитска Арабия, чиито увити със скоч тела изплували в крайбрежен регион в Ню Йорк предходната седмица, съобщи АП.

Сестрите, Тала Фареа на 16 години и Ротана Фареа на 22 години, били открити на 24 октомври на брега на река Хъдзън, който е на към 360 км от Феърфакс, щата Вирджиния, където живеели и били оповестени за изчезнали през август. Към вчерашния ден проверяващите към момента не бяха определили повода за гибелта. Телата на сестрите били увити едно за друго с тиксо с лице едно към друго, само че по тях нямало никакви забележими следи от пострадвания, сподели полицията. Телата и на двете били с цялостно облекло.

В деня преди да бъдат открити телата, майка им споделила пред проверяващите, че получила позвъняване от представител на саудитското посолство, в което на фамилията било подредено да напусне Съединени американски щати, тъй като дъщерите й били подали молба за политическо леговище, съобщи през вчерашния ден полицията в Ню Йорк. Генералното консулство на Саудитска Арабия в Ню Йорк уточни в изказване, че е "назначило юрист, който да следи случая деликатно ".

Полицията в Ню Йорк изпратила следовател във Вирджиния, с цел да научи повече за сестрите. Началникът на детективския отдел Дермот Шей съобщи, че необикновен интерес представлявало какво се е случило, откакто те са били оповестени за изчезнали, и какво ги е довело в Ню Йорк. "Разследваме всички улики в предишното им ", сподели Шей.

Съдебни лекари откриват повода за гибелта. Липсата на забележими пострадвания наподобява изключва версията те да са скочили в реката от моста "Джордж Вашингтон ". В изказването си саудитското генерално консулство сподели, че представители на посолството във Вашингтон се били свързали със фамилията и "са им предложили поддръжката му в тези сложни времена ". То добави, че сестрите са учащи, "придружаващи брат си във Вашингтон ".

Тала и Ротана се преместили в Съединени американски щати от Саудитска Арабия дружно с майка си през 2015 година и се открили във Феърфакс, предградие на Вашингтон, съобщи полицията. Ротана била записана в Университета "Джордж Мейсън ", само че напролет напуснала. Говорител на "Джордж Мейсън " дефинира новината за гибелта й като "трагична " и съобщи, че университетът сътрудничи на полицията.

Полицията съобщи, че сестрите били напуснали дома си и били настанени в подслон след предходно изгубване през декември 2017 година На 24 август още веднъж били оповестени за изчезнали. Полицията в началото имала проблеми да откри самоличността на телата, защото по-голямата част от града и Съединени американски щати като цяло били заети с друга тайнственост - пакетите с бомби, изпратени до десетина видни демократи и бюрото на Си Ен Ен в Ню Йорк, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на АП.

Полицията популяризирала фотороботи на лицата на сестрите и била разгласила нееднократни апели към обществеността в обществените мрежи да помогне да бъде открита самоличността им. "Ще осигурим правдивост за тези две девойки и ще открием какво тъкмо се е случило ", сподели Шей.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР