Полицията в Саксония е започнала разследване заради разпространено в социалните

...
Полицията в Саксония е започнала разследване заради разпространено в социалните
Коментари Харесай

Германци запяха нацистки песни на „Октоберфест“, полицията започна разследване

Полицията в Саксония е почнала следствие поради публикувано в обществените мрежи видео, на което се вижда по какъв начин хора танцуват на „ Октоберфест “ под звуците на нацистки песни и насочат между тях хитлеристки привет, който е неразрешен със закон в Германия.

Случаят е от предишния уикенд по време на празненствата за „ Октоберфест “, а градът, в който се развива действието, е Зиешхютцен, наоколо до границата с Полша.

Във видеото се чуват фрагменти от „ Ерика “ – боен марш от нацисткия композитор Хермс Ниел, който добива необятна известност при ръководството на Адолф Хитлер, изключително измежду редиците на Вермахта по време на Третия райх.

Въпреки че съответно този марш не е неразрешен в Германия, на фрагментите се вижда по какъв начин празнуващите се забавляват и пият бира, до момента в който се поздравяват по хитлеристки.

От полицията в града обявиха пред вестник „ Билд “, че е почнала следствие за „ демонстриране на противоконституционни знаци “.

Outrage erupts in Poland after a video emerged online of Germans celebrating Octoberfest in Saxony by listening to nazi songs and making Hitler salutes
— Visegrád 24 (@visegrad24)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР