Полицията в Русия е нахлула в гей клубове и сауни

...
Полицията в Русия е нахлула в гей клубове и сауни
Коментари Харесай

Руската полиция нахлу в гей сауни и клубове в Москва ден след забраната на ЛГБТ движението

Полицията в Русия е нахлула в гей клубове и сауни в Москва през нощта против събота, заяви уеб сайтът " Внимание, вести ".

Новината идва единствено ден откакто Русия разгласи " интернационалното ЛГБТ придвижване " . Това се случи, макар че в страната няма записана такава организация.

В нощта против събота полицията в Москва е нахлула в клуб, в който е имало празненство на ЛГБТ общността с над 300 гости. Обискът е изработен под предлог, че полицията ревизира за опиати.

Посетителите са били накарани да покажат документите си, а полицията ги е снимала.

Подобни обиски са осъществени в най-малко още два московски нощни клуба, в бар и в сауна, като и там предлогът е бил, че полицията търси опиати.

Въпреки че не е разкрила такива, маскираните служители на реда, които са претърсвали въпросната сауна, са предиздвикали всички да легнат на пода с лице към земята, цитира очевидци изданието " Внимание, вести ".

В същото време клуб, посещаван постоянно от ЛГБТ хора, в Санкт Петербург е бил заставен да затвори.

" Обектът, който наехме, отхвърли да ни разреши да работим поради [новия] закон. Извиняваме се, към този момент не работим ", написаха от заведението в обществената мрежа VKontakte.

Акциите на съветската полиция идват единствено ден откакто Върховният съд на Русия разгласи ЛГБТ придвижването за " екстремистко ". Все още не е ясно по какъв начин и кого ще засегне новата възбрана, защото в Русия няма ЛГБТ придвижване регистирано като юридически индивид.

Правозащитнции обаче предизвестиха, че новото законодателство може да докара до изцяло наказателно гонене освен на деятели, само че и на тези, които търсят леговище от хомофобско принуждение под опасност от до 10 години отнемане от независимост.

На 1 декември правозащитната самодейност LGBT+ Cause да вземем за пример разгласи, че приключва интервенцията си в Русия след решението на Върховния съд.

Инициативата защитаваше правата на хора, дискриминирани въз основа на тяхната полова ориентировка или полова еднаквост.

Забраната като " екстремистко придвижване " е следващото решение на Русия срещу правата на ЛГБТ хората. През 2022 година Държавната дума разшири обсега на закон от 2013 година , който измежду деца. Този закон към този момент обгръща всички възрасти и стопира шерването на всякаква информация по ЛГБТ тематики.

През юли тази година съветският парламент забрани и, от каквито имат потребност транс хората.

Съкращението ЛГБТ отбелязва лесбийките, гейовете, бисексуалните и транс хората.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР