Полицията в Русия е арестувала над 100 души на организираните

...
Полицията в Русия е арестувала над 100 души на организираните
Коментари Харесай

Над 100 арестувани на демонстрации в памет на Навални в Русия

Полицията в Русия е арестувала над 100 души на проведените бдения и демонстрации в 10 града в памет на опозиционния водач Алексей Навални, заяви правозащитна група, представена от международните осведомителни организации.

47-годишният Навални умря през вчерашния ден в колония със непоколебим режим в Арктика, където излежаваше 19-годишна присъда за екстремизъм, съобщи БНР. Кадри от двата най-големи съветски града - Москва и Санкт Петербург - демонстрират по какъв начин служители на реда изтръгват плакати от протестиращите и извеждат други от спонтанни места за поклонение в памет на Навални. Бдения и демонстрации имаше в редица европейски столици, в това число и в София.

Европейският съюз и Съединените щати показаха управлението на съветската страна като отговорно за гибелта на Навални. Американският президент Джо Байдън показа, че е  " ядосан ", само че не и сюрпризиран от случилото се с опозиционния водач

Днес, ден след гибелта на Навални - публично стартира предизборната акция за президентските избори в Русия, които се чака да обезпечат следващ мандат на президента Владимир Путин.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР