Полицията в Русе разследва умишлен палеж на заведение. То е

...
Полицията в Русе разследва умишлен палеж на заведение. То е
Коментари Харесай

Запалиха заведение с бензин, щетите са големи СНИМКИ

Полицията в Русе проверява тенденциозен палеж на заведение. То е било подпалено с бензин в неделя в дребните часове, Щетите са огромни, като по предварителна стойност се пресмятат на над 60 000 лева

Сигнал за пожара е подаден към 4 часа от чиновници на прилежащото казино, които са чули гръм. Веднага са били изпратени екипи на пожарната и полицията. Огънят е бил в задната част на заведението, като по първична информация е налята запалителна течност под плъзгащата се врата, до която е имало канапе. Оттам пожарът е обхванал помещението и се е популяризирал към покрива.

Наложило се е огнеборците да разкъртят покривната структура, защото е имало остатъчни дребни огнища. Унищожени са обзавеждане, съоръжение и покривът. В задната градина на обекта е открита 10-литрова туба от минерална вода, в която е имало останало количество бензин.

Заведението не е работело през миналата седмица, защото чиновниците са били в отпуск. В неделя е трябвало да се съберат, с цел да приготвят отварянето в днешния понеделник. Собствениците настояват, че не дължат пари, нямат спорове с никого и не имат вяра да е направено от съперници, заяви БТВ.

Камерите на заведението не са били ориентирани в посоката, където е осъществен палежът, само че ще се търси по видеонаблюдението в региона кой е донесъл тубата и е направил палежа.

През днешния ден продължава описването на вредите. На местопроизшествието е осъществен и оглед от дежурна оперативна група. По случая тече следствие и е формирано досъдебно произвеждане.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР