Полицията в Рим идентифицира 20 привърженици на Лацио във връзка

...
Полицията в Рим идентифицира 20 привърженици на Лацио във връзка
Коментари Харесай

Полицията идентифицира 20 привърженици на Лацио, разлепили стикерите с лика на Ане Франк

Полицията в Рим разпознава 20 последователи на Лацио във връзка със абсурда с разлепените стикери на " Стадио Олимпико " с лика на Ане Франк, облечена с фланелка на Рома. Полицията употребява скрити камери край стадиона в търсене на причинителите.

13 от разпознатите хулигани получиха присъди по бързата процедура за расова дискриминация и нямат право да посещават спортни събития в Италия - 12 от тях за 5 години, а един за осем години, защото има три предходни сходни прегрешения. От полицията разкриха, че шестима от хулиганите са членове на ултрас групировката на Лацио - Иридучибили.
Lazio fans left stickers of Anne Frank in a Roma kit and anti-semitic messages in the Roma stand pic.twitter.com/DYOtV9Igc4
— When Sunday Comes (@WSCsupporters) October 25, 2017

Ане Франк умира на 15-годишна възраст по време на Холокоста. Нейната история е символна за ужасите по време на Втората международна война и добива необятна известност след издаването на дневника й. Момичето прекарва две години укрита дружно със фамилията си в укритие в къща в Амстердам преди цялото семейство да бъде хванато от нацистите. През тези две години води и добилия по-късно известност дневник, оповестен след края на войната. Мачовете в Италия тази седмица стартират с четене на пасажи от дневника на Ане Франк в опит да се противодейства на антисемитските прояви.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР