Полицията в Пловдив се самосезира заради вандалска проява при Паметника

...
Полицията в Пловдив се самосезира заради вандалска проява при Паметника
Коментари Харесай

Джипове се качиха по стъпалата на Паметника на Съединението в Пловдив

Полицията в Пловдив се самосезира поради вандалска демонстрация при Паметника на Съединението, заяви Българска национална телевизия.

На клип, оповестен в обществените мрежи, се вижда по какъв начин в дребните часове на нощта на петък против събота черен джип изкачва стълбите на монумента, до който към този момент има различен паркиран подобен.

Видеото е снимано от таксиметров водач, а от община Пловдив декларират, че не са получавали сигнали. Движейки се в пешеходната зона, колите могат да повредят постамента на паметника.

На паметника годишно се организира формалната гала за отбелязване на годишнината от Съединението на България с Източна Румелия. Първоначално причинителите не са били открити, не е бил подаван и сигнал до регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив.

Днес обаче полицията е открила водачите - двама мъже са на 23 и 25 години, които обяснили, че желали да снимат фрагменти за музикално осъществяване. Предстои на следващия ден материалите от инспекцията да бъдат импортирани в прокуратурата.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР