Полицията в Плевен задържа 25-годишен мъж за крупна кражба на

...
Полицията в Плевен задържа 25-годишен мъж за крупна кражба на
Коментари Харесай

Задържаха мъж, откраднал лотарийни билети за над 80 000 лева

Полицията в Плевен задържа 25-годишен мъж за крупна кражба на лотарийни билети, оповестиха от ОДМВР-Плевен.

Престъплението е станало на 17 януари 2019 година в 08:20 часа, когато във Второ районно управление (на МВР) - Плевен бил получен сигнал за разрушен офис на компания в Плевен на улица "Гургулят ". Полицаите открили, че в помещението е проникнато на 17 януари за времето от 00:58 часа до 08:20 часа посредством разрушение на загради, крепко направени за отбрана на парцел - отрязване на железна решетка и потребление на неустановено техническо средство. По информация на притежателя са откраднати билети на "Националната лотария " на обща стойност от 81 607 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Уведомен е прокурор. В хода на оперативно-издирвателните мероприятия и процесуално-следствени дейности са извършени разпити на очевидци пред арбитър. Назначени са експертизи. Извършени са претърсвания и изземвания, при които са открити част от инкриминираните билети, както и устройства, от които са проверявани билетите. Билетите били за разнообразни игри. Служителите на реда са изяснили, че от тях има извоювани талони и по част от тях са получени и изплатени облаги. Всички движимости са конфискувани и материалите са докладвани на наблюдаващия прокурор.

Извършителят на закононарушението е притеглен в качеството на обвинен по досъдебно произвеждане. На 9 април 2019 година в 15:00 часа с разпореждане на прокурор в районна прокуратура – Плевен е арестуван за период до 72 часа и наведен в ОЗ "СА ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР