Полицията в Париж задържа над 80 участници във вчерашния протест

...
Полицията в Париж задържа над 80 участници във вчерашния протест
Коментари Харесай

Полицията в Париж задържа над 80 участници в Конвоя на свободата

Полицията в Париж задържа над 80 участници във вчерашния митинг срещу имунизацията против коронавирус, станал прочут под името " Конвой на свободата ", съобщи ТАСС, като се базира на управляващите.

" По данни от полицията към 6 ч. (7 ч. българско време) в ареста са се намирали 81 протестиращи ", заяви прокуратурата и добави, че през вчерашния ден са били арестувани общо 97 души. Полицията е наложила и 513 санкции за нарушение на публичния ред.

Във вчерашните митинги против ограничаващи ограничения в цяла Франция са взели участие общо 32 000 души, над 7500 от които са излезли по улиците на Париж. Протестиращите приканиха за анулация на имунизационните пропуски, които са наложителни в страната за достъп до кафенетата и музеите, както и за пътувания на дълги дистанции.

Paris police charge at Freedom Convoy protesters in Paris, France.
— Marie Oakes (@TheMarieOakes)

По информация на телевизия Бе Еф Ем сега автоколоната се е отправила към Брюксел.

В петък няколко конвоя от разнообразни френски райони се насочиха към Париж, с цел да вземат присъединяване в митинга. Проявата беше наречена " Конвой на свободата ", сходно на митингите на водачи на камиони в Канада.

Префектурата на парижката полиция издаде заповед, с която забрани сходни акции от 11 до 14 февруари и заплаши нарушителите с огромни санкции и затвор, в случай че решат да блокират пътища във френската столица. В петък вечерта полицията заяви, че Административният съд в Париж е отхвърлил тъжба, подадена против решението на префектурата, и е удостоверил възбраната за осъществяване на митинги през уикенда.

Във Франция на 24 януари беше въведен имунизационен пропуск, който е наложителен за посещаване на редица публични места. Документът се издава след привършване на цялостния курс на имунизация (инжектиране с две дози от позволени за приложимост в Европейски Съюз ваксини и трета подсилваща доза). Към 10 февруари 53 милиона души в страната са имунизирани с две дози, а над 37 милиона французи са получили и бустерна доза.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР