Полицията в Париж съобщи, че е арестувала 142 души през

...
Полицията в Париж съобщи, че е арестувала 142 души през
Коментари Харесай

Над 140 ареста в Париж по време на протести срещу пенсионната реформа

Полицията в Париж заяви, че е арестувала 142 души през нощта по време на митинги, които последваха завършването на пенсионната промяна на държавното управление, заяви ДПА.

11 служители на реда са били ранени, по данни на телевизионния канал Бе Еф Ем, който се базира на полицейски източници. Протести избухнаха и в други градове, в това число Сент Етиен, Страсбург, Амиен, Кан и Тулуза, оповестяват медиите. 

Президентът Еманюел Макрон възнамерява да се срещне през днешния ден с министър-председателя Елизабет Борн и с водачите на разнообразни политически групи, с цел да се оправи с последствията от политическите събития от предходния ден.

Вчера френското държавно управление оцеля след два вота на съмнение, които бяха провокирани от решението му да прокара мощно обсъжданото законодателство без гласоподаване в долната камара на Народното събрание, написа Българска телеграфна агенция.

Около 2000 служители на реда бяха ситуирани единствено в Париж за справяне с безредиците, заяви Бе Еф Ем.

Някои стачкуващи подпалиха кофи за отпадък и носеха плакати, призоваващи Макрон да подаде оставка или заплашващи с въоръжена битка против държавното управление.

Политици и от десницата, и от левицата приканиха премиерката Елизабет Борн да подаде оставка.

Реформата за последователно повишение на пенсионната възраст от 62 на 64 години беше де факто утвърдена през вчерашния ден след отхвърлянето на два вота на съмнение, импортирани от опозицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР