Полицията в Париж обяви, че няма да бъдат допуснати никакви

...
Полицията в Париж обяви, че няма да бъдат допуснати никакви
Коментари Харесай

Забраниха на жълтите жилетки да протестират на и около Шанз-Елизе в Париж

Полицията в Париж разгласи, че няма да бъдат позволени никакви митинги на " жълтите жилетки " на централния бул. " Шанз-Елизе ", които бяха планувани за събота, седмица откакто стотици антиправителствени стачкуващи вилняха, палеха и плячкосваха на емблематичния парижки бул., оповестява " Франс прес ".

Протестиращи също по този начин няма да бъдат допускани до улиците към Триумфалната арка, която също се намира на булеварда, както и в няколко околни региона, в това число президентския Елисейски замък и Националното заседание, предизвестиха от канцеларията на префекта на Париж.

Демонстрациите също по този начин бяха неразрешени в редица други градове като Ница, Марсилия и Мец. Въпреки че френското държавно управление анулира плануваното нарастване на акцизите върху горивата, което в началото провокира митингите, те продължиха.

Забраната беше оповестена скоро след изказването на военачалник Бруно Лере, боен губернатор на Париж, който предизвести, че армията е била мобилизирана за отбрана на публичния ред на идните демонстрации в Париж и може да открие огън, в случай че животът им или животът на хората, които те пазят, бъде заплашен.

Освен това преди няколко дни представителят на държавното управление Бенжамен Гриво разгласи, че военната антитеррористична интервенция " Сентинел " ще бъде задействана поради митингите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР