Полицията в Пакистан съобщи, че бомба, поставена в паркиран мотоциклет,

...
Полицията в Пакистан съобщи, че бомба, поставена в паркиран мотоциклет,
Коментари Харесай

Поставена бомба срещу полицията уби 5 и рани 20 на автобусна спирка в северозападен Пакистан

Полицията в Пакистан заяви, че бомба, сложена в паркиран мотоциклет, е избухнала покрай полицейска кола в северозападната част на страната и умъртви минимум петима души

От Асошиейтед прес, 3 ноември 2023 година, 6:16 ч.

ПЕШАВАР, Пакистан -- Бомба, сложена в паркиран мотоциклет експлодира покрай полицейска кола в северозападен Пакистан, убивайки минимум петима души и ранявайки други 20 в петък, заяви полицията. в провинция Хайбер Пахтунхва, граничеща с Афганистан, сподели служителят на реда Гул Шер Хан.

Мотоциклетът е бил паркиран покрай автобусна спирка и бомбата е била взривена отдалечено, когато полицейски рейс, пренасящ чиновници от града до близкия регион Таквара, е минал около него, сподели Хан.

Всички починали са локални поданици, а детонацията на оживената спирка рани както цивилни, по този начин и полицейски служители на реда, сподели той.

Служител на избавителната работа Билал Файзи сподели, че ранените са били преместени в близката болница, където трима от тях са в тежко положение.

Няма неотложно вдишване на отговорност от никоя група, само че съмнението евентуално ще падне върху пакистанските талибани, които са засилили офанзивите против силите за сигурност от 2022 година насам. Властите споделят, че бунтовниците са се окуражили, до момента в който живеещ намерено в Афганистан след завладяването на страната от талибаните през 2021 година

Дера Исмаил Хан се намира покрай някогашната цитадела на бойците Южен Вазиристан, бивше леговище за бойци.

Пакистанската войска организира огромни интервенции против екстремисти в племенни райони по афганистанската граница, откакто ръководено от армията учебно заведение беше нападнато от екстремисти, убивайки повече от 150. Предимно възпитаници в 2014.

Армията преди години разгласи, че е прочистила района от локални и задгранични бойци. Случайните офанзиви обаче не престават, което поражда опасения, че локалните талибани, известни като Tehrik-e-Taliban Pakistan, се прегрупират в региона.

Пакистанските талибани са обособена група, само че съдружници на афганистанските талибани, които завзеха властта в Афганистан през 2021 година, до момента в който войските на Съединени американски щати и НАТО бяха в последния стадий от изтеглянето си.

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР