Полицията в Пакистан арестува 26 членове на градския съвет, който

...
Полицията в Пакистан арестува 26 членове на градския съвет, който
Коментари Харесай

26 в ареста след наказателното изнасилване в Пакистан

Полицията в Пакистан арестува 26 членове на градския съвет, който подреди изнасилването на тийнейджйка пред очите на семейството ѝ като наказване за полово посягане, осъществено от нейния брат.

17-годишното момиче било насилено предходната седмица, два дни след прегрешението на нейния 16-годишен брат против дете на 12 или 13 година от същото обитаемо място. Мъжът, на който било заповядано да изнасили девойката, е брат на първата жертва, заяви представителят на локалната полиция Малик Рашид, представен от " Гардиън ".

Държавата ще повдигне обвиняване в ролята на просител и ще откаже освобождението на тези, които са отговорни за " размяната " за отплата - право, което правната система на ислямската страна ѝ дава. Държавата няма да се съгласи на каквото и да е съглашение, увери Рашид.

Случаят излезе нескрито, откакто майката на 17-годишното момиче подаде тъжба в полицията. Тя твърди, че на наказателното обезчестяване са участвали и членовете на съвета.

Медицинските прегледи са удостоверили и двете изнасилвания.

В чевъртък ръководителят на висшия съд на Пакистан разпореди следствие.

Местните препоръки имат за цел да вземат решение проблеми тук-там, където не може да се разчита, че законите ще бъдат приложени добросъвестно. Те не са законни и измежду тях сходни санкции " на достойнството " са нормални.

Пакистан е едно от най-опасните места по света за дамите. През 2014 година на всеки шест дни е била отвличана жена, четири са били убити, четири са били изнасилвани, три са се самоубили. Повече от 1000 дами и девойки в страната са убити в така наречен убийства на достойнството.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР