Полицията в Отава е задържала един от организаторите на т.

...
Полицията в Отава е задържала един от организаторите на т.
Коментари Харесай

Канадската полиция задържа един от организаторите на т.нар. Конвой на свободата

Полицията в Отава е задържала един от уредниците на така наречен „Конвой на свободата“ в опит да бъде комплициран завършек на митинга против Covid рестриктивните мерки, продължаващ седмици в канадската столица, съобщи Би Би Си.

Въпросният мъж е Крис Барбър, за който се счита, че е един от уредниците на протестния ескорт от водачи на камиони, който дойде в Отава за демонстрацията в края на януари. Полицията е задържала и още няколко души. Все още не се оповестява за всеобщи арестувания на протестиращи.

На 14 февруари демократичното държавно управление на канадския министър-председател Джъстин Трюдо употребява първия в историята ексклузивен закон, с цел да потуши митингите на водачите на камиони, които се организират освен в столицата. В сряда служители на реда започнаха да връчват предизвестия на протестиращите в Отава да прекратят неотложно митинга и да изоставен центъра на града. В него полицията се базира на Закона за ръководство на изключителните обстановки, съгласно който сходни форми на митинг са противозаконни, а отводът да се напусне града ще докара до задържане, високи санкции, лишаване на шофьорската брошура и лиценза и конфискуване на транспортните средства. В същия ден полицията съобщи, че скоро ще стартира интервенция за преустановяване на митинга.

Временният началник на полицията в Отава Стив Бел предизвести, че „ има проекти, в случай че протестиращите не си заминат спокойно “. Досегашният началник на полицията в канадската столица във вторник след рецензии за оправянето с митинга.

Недоволните канадци, които са паркирали към 400 камиона и други транспортни средства на улиците край Народното събрание, са предизвестени, че са застрашени от арест, конфискация на транспортните средства, преустановяване на застраховките и заледяване на банковите сметки.

Припомняме, че митингът стартира в Отава пред постройката на Народното събрание на страната на 29 януари. Протестиращите упорстват федералните и районните управляващи да анулират всички ограничавания, свързани с пандемията.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР